NOS over volkstuinen

geplaatst in: Nieuws | 0

Zondag 12 mei jl. besteedde de NOS, op hun website en via een item in het Acht Uur Journaal, uitvoerig aandacht aan de toenemende populariteit van volkstuinen in Nederland. Hieronder de opening van het artikel op de website van de NOS, geschreven door Levi van Eck.

De volkstuin als groen wijkcentrum: ‘Kom je nog eens uit je bubbel’

De volkstuin als het groene middelpunt van de wijk. Het is de voorstelling van de landelijke organisatie van hobbytuinders AVVN, nu de populariteit van volkstuinen een nieuw hoogtepunt bereikt. Wachttijden voor een stuk grond lopen in extreme gevallen op tot twintig jaar. De tuinen moeten daarom een andere rol krijgen, vindt AVVN-voorzitter Ruud Grondel. “Er is steeds meer belangstelling voor groen, natuur en gezond voedsel. En je ziet ook dat stedelingen die in een appartementje wonen op zoek zijn naar een stukje groen.”

Om toch zoveel mogelijk mensen van de volkstuin te kunnen laten genieten, krijgt de tuin steeds vaker de rol van een gemeenschappelijk park waar iedereen uit de buurt welkom is. Ook als je zelf op dat park geen tuin hebt. “Je kan er een broodje eten, er even doorheen wandelen of van het lekkere weer genieten. Die kant willen we steeds meer op. Wat ons betreft komt er in iedere woonwijk een volkstuin.”

Verder lezen kan hier:
https://nos.nl/artikel/2284193-de-volkstuin-als-groen-wijkcentrum-kom-je-nog-eens-uit-je-bubbel.html

Het item in het Acht Uur Journaal van 12 mei is hier terug te zien. (Het item start op 12:36 min.)