Amsterdamse Avond
zaterdag 18 mei 2019, 20 uur

geplaatst in: Nieuws | 0

Bonte, culturele avond met (levende) muziek, verhalen, dranken en hapjes van en over Amsterdam.

Op het programma o.a. live-uitvoeringen (door tuinders!) van Amsterdamse muzikale pareltjes zoals Amsterdamse Grachten door Joke, Mensch Durf te Leven door Cita & Margot, ’t Is stil in Amsterdam door Edith, Amsterdams Parfum door Yvonne enz.

Voordrachten van Kronkels van Simon Carmiggelt door Gerrit, een onlangs ingezonden brief (in de NRC) over drukte op de fietspaden in het centrum van en door Frits, een verhaal van Geert over Het Huis met de Bloedvlekken (aan de Amstel), teksten van Baruch Spinoza door Martin, moppen van Max Tailleur.

Filmvertoning op het witte doek van Beppie, de korte documentaire (35 min.) uit 1965 van Jo(h)an van der Keuken over een tienjarig Amsterdams meissie. ’n Meesterwerk van Nederlandse cinema.

Op tafel o.a. jajem, osseworst en fijne tafelzuren van Kesbeke en/of De Leeuw.

Uiteraard gaat er gedanst kunnen worden en pikken we een vleugje Eurovisie Songfestival mee: we schakelen live over naar de live-uitzending van de Nederlandse inzending (Duncan Laurence, ca. 22 uur) en de uiteindelijke versie van de einduitslag (ca. 0.30 uur).


Verkleedverzoek

Om deze feestavond zoveel mogelijk in Amsterdamse sferen te laten verlopen vragen we u, als bezoeker, om op gepast geklede wijze aanwezig te zijn. Dus uitgedost als ‘echte Amsterdammer’ of ’toerist’. (Bedenk uiteraard lekker zelf hoe die eruit ziet.)
Let op: voor elke ’toerist-mét-rolkoffertje’ hebben we een leuke attentie!


(Programma-wijzigingen onder voorbehoud.)


Oók iets Amsterdams bijdragen aan deze op voorhand bijzondere avond? Kom op! Meld het aan bij Anja, Yvonne, Remge of Martin.
Stuur eventueel een mailtje naar website@tuinparkbuitenzorg.nl.


Om ’n beetje in de stemming te komen …
Bar: Remge & Yvonne
Presentatie (& piano): Martin


De Amsterdamse Avond wordt mede mogelijk gemaakt door:
ei-buitenzorg