Buitenzorg op Salto Radio, april 2022

Student journalistiek Jeroen Langeveld kwam begin april 2022 langs op Buitenzorg voor een korte reportage over het reilen en zeilen op de volkstuin, als onderdeel van een groter portret van Amsterdam Noord. Het item werd uitgezonden op donderdagmiddag 7 april 2022 in het programma Campus Creators van Salto Radio.


Buitenzorg in Vroege Vogels Radio, juli 2017

T.g.v. 100 jaar Volkstuinieren bezocht radiomaakster Jeanette Parramore voor het radioprogramma “Vroege Vogels” ons Buitenzorg alsook Tuinpark Buikslotermeer. Ze sprak met Gerrit (voorzitter Buitenzorg), Ralf Grevelink (voorzitter Bond van Volkstuinders) en Chris, een tuinder van Buikslotermeer. De reportage werd op zondagochtend 16 juli 2017 uitgezonden in het radioprogramma Vroege Vogels (BNNVARA).

Uitgebreide toelichting op deze reportage op de website van Vroege Vogels. (De gehele uitzending van 16 juli ’17 is hier te beluisteren.)Filmverslag Open Dag Buitenzorg, 2008

Een film van Emmy, Caroline & Dries. In de film gesprekken met Simone, Simon en Willem. (Duur: 6:30 min.)Simon Vinkenoog, zomer 1999

Luc Sala in goed gesprek met Simon Vinkenoog, opgenomen in 1999 op zijn tuin op Buitenzorg. Met in de laatste minuut een ‘volkslied’ van Buitenzorg, gezongen door Simon en Edith. (Duur: 45 min.)