Hans Cadee (1939-2023)

geplaatst in: Nieuws | 0

Amsterdam, 18 april 2023

Met verdriet wil het bestuur van Buitenzorg u mededelen dat onze tuinder Hans Cadee (tuin 39) op zondag 16 april jl. is overleden.

In memoriam Hans Cadee

door Gerrit Mol

Hans Cadee was de oudste en een van de markante tuinders op tuinpark Buitenzorg. Hij betrad ons park meer dan 30 jaar geleden samen met zijn vrouw Hannie. In het begin heeft Hans even deel uit gemaakt van het toenmalige bestuur, maar het bouwen aan zijn tuinhuis en het op orde krijgen van zijn tuin nam meer van zijn tijd dan hij gehoopt had. Daarbij bleek hij het daadwerkelijk besturen (het deel uit maken van het dagelijks bestuur) helemaal niet zo leuk te vinden. Als zeer betrokken tuinder bleef hij wel vele jaren zowel gevraagd als ongevraagd advies geven.

Na het overlijden van Hannie werd het voor Hans steeds lastiger om zijn tuin te onderhouden zoals hij het graag zou willen. Maar met hulp van zijn dochter en lieve tuinvrienden heeft hij tot op het eind van zijn tuin en de mensen op de tuin genoten.

Nadat Hans dit voorjaar was opgenomen in zorgcentrum ‘De Die’ kwam hij nog bijna dagelijks even met de scootmobiel naar zijn tuin. Pas de laatste paar dagen kon hij dat niet meer opbrengen.

We zullen de gesprekken met Hans, zijn heerlijke en altijd eerlijke mening, zijn wijsheid, zijn meegaandheid als het toch anders liep dan dat hij gewenst had, missen. Hij heeft actief meegebouwd aan drie bijzondere tuinhuizen op Buitenzorg. Hij was bijna altijd van de partij bij een activiteit. Hans zat dan stil in een hoekje en genoot. We gaan hem heel erg missen.