Zo. 5 maart ’23 | Lezing: Waterbeheer

geplaatst in: Kunst & Activiteiten | 0

Zondag 5 maart 2023, Verenigingsgebouw Buitenzorg
Aanvang: 15 uur
Toegang: Openbaar en gratis

Wat is waterbeheer?

In het kader van de Natuurlezingen dit voorjaar, geeft Martin (tuin 99) deze middag een lezing over Waterbeheer.

‘Nederland leeft met water’ luidde ooit de slogan van een bewustwordingscampagne van de overheid voor waterbeheer. Maar het beeld van een drijvend Nederland in zee gaf onvoldoende duiding. De titel had ‘Nederland leeft zónder water’ kunnen zijn, want dankzij dijken houden 9 miljoen inwoners het droog. Of: ‘Nederland leeft ván water’, want er werken tienduizenden mensen in het waterbeheer. En die staan niet als Hans Brinker met hun vinger in de dijk. Wat houdt waterbeheer dan wél in?
Buitenzorger/tuinder Martin (tuin 99) werkt als procesmanager bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Hij neemt u deze middag mee in de wondere, Nederlandse waterwereld en brengt u daarvan grondig op de hoogte.

N.B. Er is gratis koffie en thee, voor het overige is de bar gesloten.