Buitenbios | vr. 22 juli: Erik de Viking

geplaatst in: Kunst & Activiteiten | 0

Openlucht-filmvoorstelling op het terras voor het Verenigingsgebouw. Aanvang: 22 uur*

Erik the Viking

– Terry Jones

(GB, 1989 | 100 min.)

Erik the Viking is geïnspireerd op het kinderboek ‘The Saga of Erik the Viking’ uit 1983, van Terry Jones, een van de leden van Monty Python, maar het verhaal is anders. De titelrol wordt vertolkt door Tim Robbins, de slechterik door John Cleese, Freya door Eartha Kitt en ook Terry Jones zelf heeft een kleine rol.

Tim Robbins als Erik The Viking

Na een poging tot het verkrachten van een meisje (Samantha Bond) op een van de strooptochten van de Vikingen komt Erik (Tim Robbins) tot de conclusie dat al dat vechten en geweld niet de manier is. Het is echter het tijdperk van Ragnarok, een tijdperk van Zwaard en Bijl, waarin Fenrir de wolf de Zon heeft opgeslokt en de Goden slapen.

Erik stelt een bemanning samen en zeilt uit om voorbij de rand van de Wereld, over de Regenboogbrug, de goden van Asgaard te wekken, en zo Ragnarok te beëindigen. De dorpssmid en zijn assistent profiteren echter van de wapenverkoop die aangejaagd wordt door de voortdurende staat van oorlog. Ze roepen de hulp in van krijgsheer Halfdan de Zwarte (John Cleese), en proberen de missie van Erik te saboteren.

Na het vinden en aanblazen van de Klinkende Hoorn worden ze getransporteerd naar Asgaard. In het paleis van de goden ontmoet de bemanning hun dode kennissen en verwanten. De goden proberen de bemanning te beletten terug te keren naar Midgaard, maar het opnieuw aanblazen van de hoorn brengt ze terug. Tegelijk wordt Halfdan de Zwarte gedood, verschijnt de Zon, en is het tijdperk van Ragnarok voorbij.

Bron: wikipedia

Iedereen welkom; gratis toegang.
Desgewenst zelf consumpties meenemen; de bar is gesloten.

* I.v.m. voldoende duisternis begint de film op dit tijdstip.

Buitenbios Buitenzorg