Zo. 29 okt. | Schoonmaakactie IJ

geplaatst in: Nieuws | 0


Op zondag 29 oktober 2023 organiseert Recycle Valley in samenwerking met de stichting Duurzame Innovatie een opruimactie langs het Noordzeekanaal en het IJ, in opdracht van Rijkswaterstaat. Deze actie is onderdeel van het grote doel: ‘Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’.

Langs beide oevers van het Noordzeekanaal en het IJ, van IJmuiden tot Amsterdam, wordt al suppend, varend en lopend een stuk van ongeveer 33 kilometer (maal twee) schoongemaakt door buurtbewoners en andere betrokkenen in de omgeving van de wateren, het kanaal en de rivier.

Het kanaal en de rivier worden opgedeeld in verschillende trajecten van ongeveer 3 kilometer met duidelijke start- en eindpunten. De eindpunten zijn vaak horecagelegenheden waar de deelnemers een warme drank of glaasje fris kunnen krijgen als dank voor hun inzet.

Traject 11a

Als Tuinpark Buitenzorg hebben we ons opgegeven om het zgh. ‘Traject 11a’ oftewel van de Lowlander Botanical Bar (Gedempt Hamerkanaal 201) naar Café ’t Sluisje (Nieuwendammerdijk 297) aan te pakken.

Start: zondag 29 oktober 2023 om 11 uur* bij de Lowlander Botanical Bar aan het Gedempt Hamerkanaal 201.
Voor afvalzakken, prikstokken en/of grijpers wordt gezorgd.

Buitenzorgers en sympathiserende buurtbewoners kunnen zich aanmelden via een mailtje naar: schoonmaak@tuinparkbuitenzorg.nl

Buitenzorgers die zich reeds hebben aangemeld: Leroy, Nina, Martin …

*Let op: in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober gaat de klok een uur achteruit (want wintertijd).