Portret(ten) van Buitenzorg

geplaatst in: Nieuws | 0

In de zomer van 2011 maakte stadsomroep AT5 een serie filmportretten van Buitenzorg en Buitenzorgers.

In november ’22 herinnerde Ellie (tuin 7) zich dit en benaderde het AT5-archief. Daarin bleken de korte films inderdaad nog aanwezig. Eenmalig en bij uitzondering gaf AT5 toestemming om ze hier op de website te publiceren. Dank en hulde Ellie en AT5.

In vijf, liefdevol gemaakte afleveringen van elk circa 8 minuten zien en horen we onder andere Jaap (tuin 98a), Henk en Beppie (tuin 62), Adriaan (tuin 27), Hans (tuin 5), Wilnah (tuin 11), Edith en Simon Vinkenoog (tuin 25) en Gerrit (tuin 91). Samen vormen zij een impressie van het reilen en zeilen op dit volkstuinpark en de cultuur van Buitenzorg.

Bekijk de vijf korte films via deze pagina.