Zo. 4 sep. | Tuinuitje Middenbeemster

Na een paar ‘stille’ coronajaren en op de valreep van het tuinseizoen is er dan tóch nog … een tuinuitje!

Op voorstel van Martin (tuin 99) gaan we zondag 4 september naar de Collectieboomgaard van de Pomologische Vereniging Noord-Holland, gelegen aan de Volgerweg 26 in de Middenbeemster, net boven Purmerend.

In de grote boomgaard, met meer dan 300 rassen, zijn er die zondag diverse presentaties en is er volop gelegenheid tot fruit proeven en beoordelen en het (laten) determineren van eigen fruit. In dat laatste geval: neem vijf, op tijd geplukte, exemplaren van dezelfde boom mee.

Programma

Verzamelen op zondag 4 september om 10 uur bij het Verenigingsgebouw. Dan tien minuutjes wandelen naar de metro (halte Noorderpark) en vervolgens met de streekbus naar de boomgaard, met een overstap in Purmerend. Afhankelijk van het plezier dat we er hebben zijn we om 15.30 óf 16.30 uur weer terug op Buitenzorg.

Omstreeks 13 uur hebben we in de boomgaard een eenvoudige picknick. Deze lunch wordt u aangeboden door het bestuur.

Toegang tot de boomgaard is gratis. De reiskosten bedragen max. € 9,- (OV-chip), en zijn voor eigen rekening.

I.v.m. inkoop van de lunch aanmelden vóór vrijdag 2 september via een inschrijfpapiertje naast de voordeur van het Verenigingsgebouw.