Open Tuin 2022 | zondag 19 juni

geplaatst in: Nieuws | 0

In samenwerking met de Gemeente Amsterdam, de Gemeente Almere, de Floriade en andere organisaties en bewoners organiseert Pakhuis De Zwijger/We Make The City (Green) op zondag 19 juni 2022 de eerste Open Groen Dag in Amsterdam en Almere. Buitenzorg haakt hierbij aan met de jaarlijkse ‘Open Tuin’.

Allerlei groene organisaties en locaties in en rond beide steden zetten deze dag hun deuren wagenwijd open, van grachtentuinen en stadsboerderijen tot stadsparken en moestuinen. Er zijn speciale fiets- en wandeltochten, excursies, lezingen, filmvertoningen en proeverijen.

Programma Buitenzorg

Tijdens deze Open Groen Dag stellen diverse tuinders van Tuinpark Buitenzorg hun privétuin van 10 tot ca. 17 uur open voor publiek. Kom kijken op hun tuin! Een tuin is van binnenuit gezien totaal anders dan vanaf de wandelpaden. Nog afgezien van de verhalen …
Er is een speurtocht-bingo (voor kinderen) en er zijn informatieve rondleidingen over het tuinpark, startend om 11, 13 en 15 uur vanaf het terras voor het Verenigingsgebouw.

In datzelfde gebouw is een expositie van (bos)landschappen van tuinder/beeldend kunstenaar Frits Bakker.

Vanaf 16 uur is er een programma vol vertelsels in de De Verhalentent achter het Verenigingsgebouw en levende muziek van Duo Pino Blits (Leah Blits, accordeon & Vincente Pino, gitaar) in het Simon Vinkenoogtheater bij de Boom.

De bar is geopend. N.B. Er is (nog) géén PIN.

Op Buitenzorg is de dag zelve een folder verkrijgbaar met een overzicht van de Open Tuinen.

Bekijk het volledige programma van de Open Groen Dag op opengroendag.nl