14 juli | Openlucht filmvoorstelling

geplaatst in: Kunst & Activiteiten | 0

❧ Om weer een beetje te wennen aan de post-coronatijd (hoewel?) en ook omdat het Quatorze Juillet is: een filmvoorstelling in de openlucht, op groot scherm op het terras voor het Verenigingsgebouw. We vertonen “Jour de Fête”, de komische Franse film van Jacques Tati uit 1949. Ziehier de trailer.

Tati’s eerste lange speelfilm over een door efficiency geobsedeerde postbode was een instant-klassieker. Niet alleen door de visuele grappen en slapstick maar ook door de melancholische tekening van het Franse dorpsleven. “Jour de Fête” (‘Feestdag’, en ja, 14 juli) is een satire op de vooruitgang, met Tati zelf in de hoofdrol van aimabele plattelandspostbode.

François, de postbode van een plattelandsdorpje, ziet een documentaire over de gemoderniseerde Amerikaanse post. In een poging om de concurrentie voor te blijven en de post zo snel mogelijk te bezorgen (‘Rapidité! Rapidité!’), begint François aan een reeks dolle, hilarische stunts op zijn gammele fiets.

Meer over “Jour de Fête” hier op Wikipedia.

Opwarmen of afkoelen vanaf 21.30 uur op het terras. De film start om 22.30 uur, als het donker genoeg is. Met vooraf wellicht een paar verrassende animatiefilms – swingend, arty en abstract.

N.B.
– Zelf consumpties meenemen. (De bar is gesloten.)
– Hou gezonde afstand tot elkaar; het virus is nog niet klaar.

Buitenbioscoop Buitenzorg