Nieuwe tent

geplaatst in: Nieuws | 0

Op woensdag 29 juli jl. is er achter het Verenigingsgebouw een nieuwe (party)tent neergezet. De twee witte tenten (elk 3 bij 6 meter) die er stonden zijn na ruim zeven jaar versleten en moesten veiligheidshalve vervangen. De nieuwe, groene tent (5 bij 8 meter) is uit één stuk en iets ruimer. Geen staanders meer in het midden en de vloer – ooit als terras secuur aangelegd door Willem (tuin 48) – komt beter tot z’n recht. Er moesten helaas wat aanwezige koeienogen voor wijken, maar die komen volgend jaar deels elders of daar later weer tot bloei.

De nieuwe tent is met een in- en uitgang aan de korte kanten opener en beter geschikt voor een Bloemen, Groente- en Fruittentoonstelling met coronaprotocol. Zo is er bijvoorbeeld een eenrichtingslooproute mogelijk. De tent is binnen iets donkerder, maar er komt verlichting. Bij erg warm weer kunnen eventueel ook de zijkanten worden opgerold.

Het afbreken van de oude tenten en het opbouwen van de nieuwe tent werd op één dag kundig en voortvarend gedaan door Marijke en Gert (tuin 3), Martijn (tuin 37), Tom (tuin 86) en Martin (tuin 9). Zie fotoverslagje hieronder.

Wie meer wil weten over de materialen, de specificaties en de prijs (!) van de nieuwe tent klikke hier.

De nieuwe tent is een overbrugging naar een binnen één à twee jaar te bouwen meer duurzame en stijlvoller aanbouw dan wel overkapping, wellicht met een houten constructie. Komende herfst of winter worden ideeën, tekeningen, foto’s en plannen voor een duurzamer ontwerp aan alle tuinders voorgelegd.

(foto’s: Martin)