Jute verven voor de kunst

geplaatst in: Kunst & Activiteiten, Nieuws | 0

Buitenzorg, 21 juni 2023

❧ Op donderdag 15 juni jl. was de groene tent tijdelijk omgetoverd tot een textielververij. Maurice (tuin 58) en zijn partner-in-the-arts Hanneke waren daar een hele lange dag bezig met het verven van 36 grote jute lappen, verven in kokende baden vol met uienschillen. De lappen worden vervolgens verwerkt in een zgh. folly, een nutteloos kunstwerk naar hun ontwerp dat onderdeel is van het aanstaande Folly Art Norg.

Een folly is een bouwwerk dat met opzet nutteloos of bizar is. In het Engels betekent folly dwaasheid. Een folly heeft geen praktische functie. Folly’s vertellen vaak een verhaal. Veel folly’s kunnen ook wel als kunst in de openbare ruimte worden beschouwd. Al vele honderden jaren bouwen mensen deze nutteloze bouwsels in hun tuin of op hun land.

Folly Art Norg is een evenement in Norg waarin de folly’s centraal staan. In en rond het Drentse dorp is er een wandelroute van ca. 7 km, waarbij men 16 folly’s kan bewonderen. Dit vindt plaats van 30 juli tot en met 27 augustus ’23.

Meer informatie op de website follyartnorg.nl

.

(foto’s: Maurice)