12 feb. ’22 | Groene Revolutie A’dam

geplaatst in: Nieuws | 0

Op zaterdag 12 februari om 13 uur een optocht van de Dam naar de Stopera om het stadhuis rigoureus te vergroenen.

❧ Groen, parken, stadsnatuur en natuurlandschap worden bedreigd. Wij, bewoners van Amsterdam, maken ons grote zorgen om het snelle verdwijnen ervan. Bomen, parken en de natuur kunnen niet protesteren, mensen wel! Daarom starten we de Groene Revolutie Amsterdam met een manifestatie op 12 februari 2022.

Een greep uit de plannen van de gemeente: plastic kunstgrasvelden in het Diemerpark, de Meervaart in de Sloterplas, het bebouwen van de Lutkemeerpolder, parkeergarages in de hoofdgroenstructuur, windturbines in kwetsbaar vogelgebied, de festivalisering van de stadsparken, sjoemelgroen bij bouwprojecten, bomen kappen voor een evenemententerrein in het Noorderpark, snelfietspaden door de volkstuinen, een bus/tram-baan door het Westerpark of de aantasting van de Bretten met intensieve recreatie.

Amsterdammers hebben het groen hard nodig
Bewoners hebben de stadsnatuur hard nodig om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. In het bos, het park, aan het water en op de volkstuin kom je tot rust en ontmoet je je buurtgenoten. In de klimaat- en biodiversiteitscrisis is het groen van levensbelang, zeker voor hittebestendige stad. Groen staat voor een fijn leven in de stad.

Op 12 februari start de Groene Revolutie van Amsterdam
De Groene Revolutie Amsterdam wordt georganiseerd voor en door bewoners die zich zorgen maken over het Amsterdamse groen. In alle stadsdelen zijn bewonersgroepen actief voor het behoud van de natuur. Veel bewoners voelen zich helaas niet gehoord. Onzorgvuldige participatietrajecten en rap verdwijnend natuurlandschap zorgen voor steeds meer onvrede. Als bewoners hebben we nu de handen ineen geslagen en roepen de Groene Revolutie van Amsterdam uit.

Meer informatie op groenerevolutieamsterdam.nl