Lofrede op Buitenzorg

geplaatst in: Kunst & Activiteiten, Nieuws | 0

Amsterdam, 18 augustus 2021 ❧ Sinds dit tuinseizoen staan er twee nieuwe kunstwerken op Buitenzorg. Beide beelden zijn bedacht en gemaakt door Marcel (M.R.) Misset, al jarenlang buurtbewoner en Buitenzorg-bewandelaar. Het ene werk, ‘Perpetuum Immobile’, is de ogenschijnlijke schommel op het grasveldje ten zuiden van het Ketjenplantsoen. Het andere werk, ‘A copse of trees – after Da Vinci’, bestaat uit een collectie oude tv-antennes en een droogmolen, opgesteld aan de rand van de kaboutertuin, achterin het tuinpark met zicht op de wolkenfabriek.

Tijdens de opening van de Zomerexpo Buitenzorg, op zondag 8 augustus jl, gaf Misset ter plaatse een korte toelichting op beide werken. Het plan was om toen ook een lofrede op Buitenzorg en een woord van dank aan de Buitenzorgers uit te spreken maar dat kwam er door omstandigheden net niet van. Marcel heeft zijn toespraak daarom ingesproken en de opname is hieronder te beluisteren:Plaatsing van de ‘schommel’ op 26 mei ’21. V.l.n.r. Joke (voorzitter), Joris Speelman (laswerk) en Marcel Misset.
‘Perpetuum Immobile’
M.R. Misset (2021)
‘A copse of trees’
Leonardo da Vinci, circa 1505
(19.1 x 15.3 cm)
‘A copse of trees (after Da Vinci)’
M.R. Misset (2021)Exposeren in het algemeen groen van Tuinpark Buitenzorg

Personen die een artistiek, ruimtelijk werk in het algemeen groen van Tuinpark Buitenzorg willen tentoonstellen, zijn van harte uitgenodigd hun voorstel daartoe in te dienen. In overleg met bestuur en naburige tuinders wordt vervolgens bekeken of het interessant en haalbaar is. In beginsel is een tentoonstelling tijdelijk.

Enkele criteria: de maker moet op een of andere manier een relatie hebben met Tuinpark Buitenzorg, het werk moet iets toevoegen aan de kwaliteit van de ruimte en de plaatsing, de tentoonstelling alsook onverhoopte schade zijn voor rekening en verantwoordelijkheid van de maker. (Buitenzorg biedt ruimte en ruchtbaarheid.)