Open Monumentendag + theater
zondag 15 september 2019

geplaatst in: Kunst & Activiteiten, Nieuws | 0

poster-strotskiZondag 15 september 2019 doet Buitenzorg weer mee met de landelijke Open Monumentendag. Het thema van 2019 is Stadsvermaak, voor alle liefhebbers van sport, theater en ander plezier. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal.

Rondleidingen

Op zondag 15 september* starten er om 10.00, 12.00 en 14.00 uur rondleidingen over het tuinpark. Men zal daarbij worden geïnformeerd over onder meer de beplanting en de geschiedenis van Tuinpark Buitenzorg. De rondleidingen worden verzorgd door Gerrit Mol (voorzitter van Buitenzorg) en duren ongeveer vijf kwartier.

Open tuinen

Tuinen op Buitenzorg die bij hun ingang zijn voorzien van de mededeling ‘open tuin’ mogen worden betreden door bezoekers.

Theatervoorstelling Trio Strotski

Indachtig het thema van deze Open Monumentendag speelt Trio Strotski om 16.00 en om 17.30 uur in het Verenigingsgebouw hun voorstelling 1000 KLEINE BALLETJES, een origineel muziektheaterstuk (ca. 35 min.) gebaseerd op het absurde leven en werk van de Russische dichter/schrijver Daniil Charms (Sint Petersburg, 1905 – Leningrad, 1942).
1000 KLEINE BALLETJES ging deze zomer in première op theaterfestival De Parade.

Toegang: gratis. (Ofschoon de pet zal rondgaan en uw financiële donatie welkom is.)

N.B. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar; reserveren wordt aanbevolen. Vanaf zondag 18 augustus kunt u plaatsen reserveren via een mailtje naar: strotski@tuinparkbuitenzorg.nl. Vermeld daarin het aantal door u gewenste plaatsen voor welke van de twee voorstellingen.

Meer informatie: www.amsterdam.nl/openmonumentendag

* Rondleidingen uitsluitend op zondag, niet op zaterdag 14 september (zoals hier en daar staat vermeld).

1000 Kleine Balletjes (foto: Carla Schoo)