Mattheüs volgens Henk

| 0
Datum: 16 april 2022
Tijd: 20:30 - 21:30
henk-zwart
Marko Bonarius, Henk Zwart en Saskia Meijs
De Mattheüs volgens Henk

In het voorjaar 2020 zou zanger/acteur Henk Zwart, samen met altvioliste Saskia Meijs, bassist Marko Bonarius en videast Martijn Grootendorst deze ‘Mattheüs in pocketformaat’ al komen spelen op Buitenzorg. Dat ging toen wegens corona niet door.
In 2022 gaan we het weer proberen, ditmaal zelfs aan de vooravond van Pasen: zaterdagavond 16 april 2022.

Iedereen denkt de Matthäus-Passion van Bach te kennen, maar weinigen zullen de altviool- en baspartij ooit los gehoord hebben. En juist in deze ‘ondergeschoven’ partijen herken je de hand van de meester.

In deze theatrale muziekvoorstelling biedt Henk in vogelvlucht en op eigenzinnige wijze, een nieuw perspectief op dit uitzonderlijke meesterwerk met de altviool en de contrabas in de hoofdrol. De echte kenners worden nieuwe inzichten geboden, nieuwe luisteraars, voor wie deze compositie een groot mysterie is, globale richtlijnen.

De Mattheüs volgens Henk wordt akoestisch gespeeld en in het Nederlands gezongen en verteld door Henk Zwart (o.a. Suver Nuver). Voor de zangpartijen wordt de hertaling van Jan Rot gebruikt. De originele orkestpartijen van J.S. Bach worden gespeeld door Saskia Meijs (altviool) en Marko Bonarius (contrabas). Het decor wordt gevormd door de verhelderende en betoverende visuals van video-kunstenaar/VJ Martijn Grootendorst. De voorstelling duurt 60 minuten.

❧ Zaterdag 16 april 2022 – 20.30 uur

❧ Verenigingsgebouw Tuinpark Buitenzorg, Zamenhofstrat 41, Amsterdam-Noord
❧ Kaarten: € 10,- (basis) / € 8,- (leden van Buitenzorg)
Reserveren gewenst en aanbevolen. Mail uw naam en gewenste aantal kaarten naar passie@tuinparkbuitenzorg.nl
Betaling à contant aan de deur. Géén PIN. Na afloop extra donatie mogelijk. (Gangbare theaterprijs: € 20,-)