Presentatie i.h.k.v. Keurmerk Natuurlijk Tuinieren
zaterdag 25 januari 2020, 15 uur

geplaatst in: Agenda, Natuurlijk tuinieren | 0

Onze Commissie Natuurlijk Tuinieren maakt zich sterk om het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren te behalen. Een officieel keurmerk ontwikkeld en toegekend door het AVVN, de landelijke organisatie voor hobbytuinders.

Op zaterdag 25 januari komt Roos Broersen, adviseur Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren van het AVVN, op Buitenzorg een presentatie geven over het belang van Natuurlijk Tuinieren, ook voor volkstuinders.
Deze presentatie markeert voor Buitenzorg het begin van een inspirerende periode met als doel het Keurmerk te verwerven, oftewel ons tuinpark optimaal natuurvriendelijk in te richten en te beheren.

Gedurende dit proces worden we door experts van het AVVN geholpen met adviezen, workshops en rapportages. Omdat we ons op Buitenzorg al jarenlang inzetten voor Natuurlijk Tuinieren en er al veel is bereikt, schat de commissie in dat we voor het behalen van het Keurmerk terechtkomen in een verkort traject van waarschijnlijk één jaar.

Bovengenoemde presentatie vormt de inleiding van een reeks van vier workshops door Roos Broersen. Aansluitend op deze presentatie is er deze middag de eerste workshop ‘Het zwarte goud’, over compost en de kunst van het composteren.

Hieronder de data en onderwerpen van de overige drie workshops:

Zaterdag 25 april 2020, 15-17 uur
Workshop 2: De watervriendelijke tuin

Zaterdag 24 oktober 2020, 15-17 uur
Workshop 3: Kundig snoeien

Lente 2021 (exacte datum nog te bepalen)
Workshop 4: Planten vermeerderen of Tuinieren met dieren (thema onder voorbehoud)