UITSLAG 2021

Klik hier voor het overzicht van alle prijswinnaars 2021 (pdf)


Zaterdag 28 & zondag 29 augustus 2021

Spelregels, informatie over de categorieën en andere details vindt u hier (pdf, opent in nieuw venster).

Programma

VRIJDAG 27 AUGUSTUS 2021
Openlucht filmvoorstelling: 21.45 uur

ZATERDAG 28 AUGUSTUS 2021
Inbrengen van inzendingen tentoonstelling: 16 – 21 uur


ZONDAG 29 AUGUSTUS 2021
Inbrengen van inzendingen tentoonstelling: 08.30 – 09.30 uur

09.30 uur – Jurering (besloten & anoniem)
13.30 uur – Tentoonstelling geopend
Ca. 16 uur – Prijsuitreiking
Ca. 17 uur – Tombola
Ca. 18 uur – Sluiting

● Inbrengen van inzendingen buiten bij de staldeuren van het Verenigingsgebouw.

● De tentoonstelling vindt plaats in het Verenigingsgebouw en de naastgelegen groene tent.

● De prijzen (planten) gaan we weer aanschaffen bij onze geliefde Kwekerij Jonkman in Hauwert.

● Op zondag is er weer rommelmarkt tot ca. 17 uur.

Jury

We zijn blij en vereerd dit jaar de volgende deskundige personen als jurylid te mogen ontvangen:


Stefan Lemmers
tuinontwerper en hovenier

Stefan is werkzaam voor coöperatie Springplank de Pijp en als vrijwilliger bij het Groen Gemaal in het Sarphatipark en in het natuurpark Vrije Geer in Sloten. Het doel in zijn werk is om het groen dichter bij huis te brengen en zo weer meer aandacht te krijgen voor het groen om ons heen. De planten, de bloemen en de beestjes, boven en in de grond, zijn allemaal even belangrijk.

Op het Groen Gemaal zijn verschillende van zijn creaties en projecten te zien, zoals het voedselbosje, het vlinderplantsoen, twee bouwelementen van oude bakstenen in een gemengde groenblijvende haag, verticale tuinen in oude pallets en gaasbakken, waterschalen met waterplanten voor de insecten en vogels en een watertuin met een eiland erin: het schildpadeiland. Hergebruik van materialen is handig en duurzaam, en een beetje humor zorgt ervoor dat men altijd verrast kan worden.Marieke van Gessel
tekst- en eindredacteur

Marieke van Gessel is een goede, oude bekende van de Bloemen, Groente & Fruittentoonstelling. Ze is een terugkerend, enthousiast jurylid en vindt Tuinpark Buitenzorg én de Buitenzorgers heel bijzonder.
Marieke is ruim twintig jaar werkzaam als freelance (eind)redacteur voor interieur-, design-, tuin- en lifestylebladen.
Verder is ze al lange tijd actief betrokken bij het Groen Gemaal in het Sarphatipark. Ze is daar coördinator van de vrijwilligers.

Met een levendige geest en breed georiënteerd als ze is, krijgt ze spontaan de gekste associaties bij alles wat haar opvalt, of het nu om een kunstwerk, een tuin of een paar sokken gaat. En die deelt ze vervolgens graag. (Die associaties dan.)

Marieke’s motto: A thing of beauty is a joy forever.
Kijk, en daar kunnen we wat mee.


Willy Felice Smits
beeldend kunstenaar

Willy Felice begon op haar 16e jaar te schilderen. Ze studeerde aan de Vrije Academie, AKI ArtEZ University of Arts en studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie. Als theatervormgever en producente werkte ze mee aan meer dan 160 voorstellingen met bijzondere regisseurs en choreografen.

Ze keerde terug naar het schilderen in het jaar 2000 en werkte tot 2012 in beide disciplines. Ze betrok een mooi atelier met uitzicht op Buitenzorg en Vliegenbos. Haar intens kleurrijke schilderijen zijn geïnspireerd op vele reizen en op poëzie, waaronder ook de Arabische poëzie.

Daarnaast heeft ze een grote affiniteit met natuur en met tuinen in het bijzonder. Sinds een aantal jaren heeft ze zelf een grote tuin in de buurt van Medemblik. Een tuin met fruit en vele soorten grassen. Ze besefte daardoor weer hoeveel werk tuinieren is, en bovenal wat de tuin daar allemaal aan schoonheid voor teruggeeft.


Het gaat om de lol; meedoen is winnen!De coördinatie van de Bloemen, Groente & Fruittentoonstelling is, sinds jaar en dag, in de goede en groene handen van Gerrit (tuin 91).