Buitenbios: Woodstock

| 0

Openlucht filmvertoning in het Simon Vinkenoog Theater bij de Boom

Woodstock

Regie: Michael Wadleigh
USA, 1970 / 1994
Duur: 224 minuten

De filmkeuze is van de jonge filmmaker tevens aspirant-lid van Buitenzorg Oscar Keyser.

Zaterdag 18 september 2021
Aanvang: 19.30 uur (met inleiding door Oscar)
Meerdere pauzes
Gratis toegang (Vanaf ca. 20.30 uur is de hoofdpoort dicht maar niet op slot.)
Consumpties desgewenst zelf meenemen; de bar is gesloten.

De film Woodstock, over het gelijknamige en wereldberoemde festival dat in 1969 de wereld op haar kop zette, verscheen voor het eerst in de bioscoop in 1970 in een versie van 3 uur. ln 1994 werd een drie kwartier langere versie uitgebracht, en die vertonen we.

Via de film beleef je de meest geweldige optredens van de grootste artiesten toen zij op hun top waren, met als hoogtepunten de allerbeste versie van Soul Sacrifice door Santana, een geweldige improvisatie van Richie Havens en ais klap op de vuurpijl: Jimi Hendrix, die onder meer het Amerikaanse volkslied speelt op een manier waardoor het klinkt als een krijsend machinegeweer.

Woodstock neemt je mee naar het festival zelf. Je ontmoet veel mooie, kleurrijke mensen, doet mee aan nevenactiviteiten zoals yoga en meditatie en komt terecht in discussies tussen feestgangers en dorpsbewoners. Bovenal maakt de film je bewust van hoe belangrijk deze drie dagen vrede en muziek op het Westen hadden, midden in een tijd van koude oorlog en nucleaire dreiging. There was something happening …