De Smaak van Amsterdam

geplaatst in: Kunst & Activiteiten | 0
Proeverij – Zaterdag 24 juli 2021, vanaf 17 uur tot ca. 19 uur

Een proeverij van ouderwets smaakvolle, typisch Amsterdamse gerechten. Een ieder die van kwaliteit houdt en nog niet volledig vegetarisch leeft kan zich verheugen.

Henk (tuin 62) deed de activiteitencommissie het water in de mond lopen toen hij vertelde over de kleine winkeliers in Amsterdam die tot op heden trouw zijn gebleven aan hun eigen succesnummers. Dus we gaan langs bij slagerij Vet op de Zeedijk voor het lekkerste pekelvlees. Bij Wegenwijs op de Rozengracht voor warme gekookte worst, bij De Leeuw (nee, niet Kesbeke) voor écht Amsterdamse zuren en ossenworst van Sal Meijer. Een maanzaadgalletje erbij van bakker Sjoerd van Willes completeert het geheel. Trouwens, we serveren ook nog bijzonder goede kazen.
Tot slot is er een seizoensgebonden maaltijdsoep, bereidt door Joke, onze voorzitter.

Dit alles larderen we auditief met het Amsterdamse volkse lied. In geuren en kleuren, smaken en melodieën. Variërend van Louis Davids tot André Hazes. Zorg dat je erbij bent! Aanmelden hoeft niet. Op = op.

22 uur: filmvoorstelling in de buitenlucht

Omstreeks 22 uur en mits het weer het toelaat: film op groot scherm in de buitenlucht in het Simon Vinkenoogtheater bij de Boom. Eerst een experimentele muziekvideo (9 min.) vervolgens een documentaire (60 min.) met in beide films een hoofdrol voor Amsterdam. (De titels worden tijdens de proeverij bekend gemaakt.)

N.B. Tijdens de filmvoorstelling is het verenigingsgebouw c.q. de bar gesloten; indien gewenst zelf consumpties meenemen.


Achter fornuis en bar: Edith (tuin 25) en Yvonne (tuin 54)
In de bediening: Martin (tuin 9) en Maurice (tuin 59)