Lek gedicht

geplaatst in: Nieuws | 0

Dinsdagmiddag 16 april jl. werd op Buitenzorg een grote lekkage in de waterleiding aangetroffen. Op een cruciaal en moeilijk bereikbaar punt nabij de opperhoofdkraan van het tuinpark. Met als gevolg: afsluiting van het leidingwater. Bestuur, betrokken commissies en gespecialiseerde vaklui werken keihard aan herstel.

Volg hieronder, via updates, de laatste ontwikkelingen.


U P D A T E S

❻  Update | zondag 19 mei, 10.50 uur

Hoofdleiding gerepareerd; lek gedicht

Afgelopen vrijdag heeft Martijn een nieuw koppelstuk in de hoofdleiding gemonteerd. Hiermee is een einde gekomen aan de lekkage.


❺  Update | vrijdag 19 april, 09.02 uur

Lek provisorisch gedicht. Water tijdelijk aangesloten

Donderdag heeft Martijn hard gewerkt aan de reparatie. Een lekkend koppelstuk is vervangen. De lekkage is daarmee voor 80% afgenomen. Ná het komende (zonovergoten) paasweekend gaat hij er verder mee aan de slag. Tot die tijd is het water weer aangesloten.

(De in onderstaande Update ❹ aangekondigde noodmaatregelen, alsmede het bezoek van de Køninklijke Watermanager, zijn daarom tot nader order afgelast.)❹  Update | donderdag 18 april, 13.35 uur

Chef Civiele Techniek, Martijn, blikt terug en vooruit op de complexe reparatie van Het Lek

Martijn is zeer blij met alle publieke steun en belangstelling, maar wijst ook op de keerzijdes daarvan. En … leidingwater is geen vanzelfsprekendheid.


❸  Update | woensdag 17 april, 18.32 uur

Het concrete lek gevonden

Laat in de woensdagmiddag legt Martijn de feitelijke lekkage bloot. Nieuwsgierige tuinders reageren geschokt. (Filmpje van Katja):


❷  Update | woensdag 17 april, 14.53 uur

Lek wordt getraceerd

Reportage vanaf de rampplek, in bijzijn van Martijn, Frank en Henk, die ‘het spuitertje’ ziet. Frank ziet een lichtpuntje. (Verslag van Martin):


❶  Update | woensdag 17 april, 07.14 uur

Nationale berichtgeving aangepast

De landelijke nieuwsorganisatie NOS reageerde vandaag met dit bericht.
OORSPRONKELIJK BERICHT:

Rampspoed

Dinsdag 16 april 2019, 14.15 uur

Grote lekkage in hoofdleiding aangetroffen; mogelijk 10 dagen geen leidingwater op Buitenzorg.

Bericht van de Watercommissie:

Wat begon als een stralende lentedag, is omgeslagen in een modderbruin drama: vandaag rond het middaguur is er een enorme lekkage (bron) aangetroffen in de hoofdleiding van Buitenzorg. Op een cruciaal en moeilijk bereikbaar punt. Leden van de Watercommissie en de Calamiteitencommissie waren snel ter plaatse. Men werkt inmiddels met man en macht aan een oplossing. In crisisoverleg met het bestuur is besloten dat Martijn z.s.m. de precieze lekkage zal traceren en repareren. Materiaal dat moet worden besteld zal, wegens de aanstaande paasdagen, wellicht later dan gebruikelijk kunnen worden bezorgd. De afsluiting van het leidingwater kan derhalve wel tien dagen duren.

De toiletten achterin worden afgesloten. Er is wél leidingwater in de kantine, de toiletten voor en op het tappunt in Tuin Nul.

Advies:

●   Blijf kalm en positief.

●   Houd kranen en deuren gesloten.

●   Zoek afleiding in tuinieren.


Bedenk ook dat er landen ter wereld zijn, waar de waterleiding nog moet worden uitgevonden en/of aangelegd.

Voor vragen, adviezen, mentale steun alsmede bedreigingen zijn wij NIET bereikbaar.

Ondermeer via deze website houden we u op de hoogte van de reparatie c.q. her-aansluiting. Memo: ‘Hoe minder men zeurt, des te sneller ’t gebeurt.’

Groetjes van de Watercommissie


De redactie benaderde het bestuur voor commentaar. Penningmeester Iwan desgevraagd: “Dit is een grote klap. Allereerst voor de waterleiding zelf, en natuurlijk ook voor alle waterminnende tuinders. Maar ik weet zeker dat we deze tegenslag gaan overwinnen. Buitenzorg zal hier als gemeenschap sterker uitkomen. Met een tikkie lagere waterrekening bovendien.”