Lentelezing | zo. 31 maart ’19

geplaatst in: Kunst & Activiteiten | 0

Tuinpark Buitenzorg heeft een directe relatie met de Stelling van Amsterdam, de 135 kilometer lange fortencirkel die tussen 1880 en 1920 ver rondom de hoofdstad werd aangelegd. Bij een eventuele belegering moest Amsterdam het zes maanden op eigen kracht zien uit te houden. Daartoe werd o.a. de teelt van groente en fruit voor eigen gebruik gestimuleerd. Tijdens de mobilisatie van 1914-1918 kregen volkstuinen dan ook ruim baan.
Deze middag vertelt Peter (tuin 47) over dit bijzondere kunstwerk van landsverdediging – sinds 1996 UNESCO-monument en tegenwoordig een ecologische verbindingszone in allengs verstedelijkt gebied.

Deur open: 14 uur | Aanvang lezing: 15 uur (Let op: zomertijd! ‘Voorjaar = klok (1 uur) vooruit’))
De middag wordt afgesloten met een maaltijdsoep.